Military Weekend Hembruggen

Shadow
Slider

Hembruggen

Hembruggen

Evenement Militair Weekend Hembrug Zaandam

Op 9 en 10 mei 2015 is het Militair Weekend Hembrug gehouden op het Hembrugterrein in Zaandam. Het handhaven van vrede en veiligheid in de twintigste eeuw stond hierin centraal. Door middel van historische voertuigen en reenactment groepen die de geschiedenis doen herleven werd de strijd voor de vrede uitgebeeld. Tevens was er een militaria en modelbouwmarkt, de Bill Bakers Big Band heeft optreden, waren er rondritten met historische voertuigen en veteraan autobussen. Er was zelfs een ritje met een smalspoortreintje mogelijk.

Het evenement stond in het teken van vrijheid, 70 jaar bevrijding en het handhaven van vrijheid na de Tweede Wereldoorlog en gaf een indruk van de inspanningen die door mensen en materieel geleverd is in de strijd voor vrede.

"Vorig jaar trok dit evenement 3500 bezoekers en gestimuleerd door het succes hebben we het dit jaar groter aangepakt."

Er waren soldaten, voertuigen en opstellingen uit de Eerste, Tweede en Koude oorlog, er waren demonstraties. De kampementen gaven een beeld van hoe militairen leefden in de Eerste- / Tweede Wereldoorlog en de koude- / na oorlog. Tussen de kampementen werd men met legervoertuigen vervoerd. In het midden van het terrein bevond zich het centrale gedeelte (de enclave) waar kleine demonstraties werden gegeven en de Big Band en Swing the Mood  gespeeld heeft. Ook was hier een smalspoorlijn, een militaria- en modelbouw markt en de RC tanks. Daarnaast werd er op een apart gedeelte van het Hembrug terrein ook een soort Arena ingericht, hier stonden voertuig opstellingen en werden de grotere demonstraties gegeven.
Beleef tijdens het Militair Weekeinde Hembrug  de strijd voor vrede en veiligheid in geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.Voor meer info bezoek de website militairweekend Hembrug

Slider

Translate

Foto album
Aanbevelen
Zoeken

Generic selectors
Exacte match
Zoeken op title
Zoeken in content
Zoeken in post
Zoeken in pagina