Triple A reenactment vereniging

Shadow
Slider

Archief 2014

Défile Leiden Taptoo (maart) 2014

Défile Leiden Taptoo (maart) 2014

Na een grootse streetparade door een zonnig Leiden werd zaterdagavond de Militairy History Day 2014 in de Hooglandsekerk met een concert van de Band Of Liberation. afgesloten.

Hier werden ook de leden van Triple A naar voren gehaald voor uitleg over de kleding welke gedragen werd door de Amerikaanse 101st Airborne tijdens Normandië en de sprong voor de bevrijding van Nederland in september 1944 (Operatie Market Garden)

MHD2014Concert15

 

In het publiek op de eerste rijen meerdere hooggeplaatste veteranen onder wie uiteraard luitenant generaal Ted Meines die als vader van de veteranen wordt gezien.

 

 

MHD2014Concert30

Tijdens het concert traden vele gasten op, met als grote klapper uiteraard de Engelse sopraan Rebecca Robinson.

Slider

 Brielle (mei) 2014

Brielle (mei) 2014

Drie dagen lang stond Brielle helemaal in het teken van de bevrijdingsdagen van 1945. Legervoertuigen uit die tijd kwamen naar Brielle om zo geallieerden onderdak te bieden, op de Prikkevest verrees een groot legerkampement waar bezoekers konden meemaken hoe het er aan toeging tijdens de laatste oorlogsdagen.

Verder werden op de wallen en in de Brielse binnenstad enkele demonstraties gegeven waarbij historische gebeurtenissen werden nagespeeld in de vorm van “mock-battles”, gevechten nagespeeld door re-enactors. Dat Triple A hier een toonaangevend beeld in speelde, spreekt voor zich. In het kamp klonk muziek uit 1945 en men kon met stadsgidsen een wandeling maken en horen wat er in Brielle speelde tijdens de oorlog. Een hoogtepunt was ook een colonne met legervoertuigen en militairen die drie dagen in Brielle verbleven en zondag een rondrit maakten over Voorne.

Slider

 Amhurst (oktober) 2014

Amhurst (oktober) 2014

Amhurst (oktober) 2014
Amhurst (oktober) 2014

Schijndel  (oktober)2014

Schijndel 2014

Wij mogen als “WO2-Triple A team” en de overkoepelende organisatie ‘Citymanagement Schijndel’ terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Het weer was ons goed gezind en naar verwachting zijn er ca. 35.000 bezoekers geweest. Een nieuw record! Dit allemaal mede mogelijk gemaakt door uw inzet. Er waren veel lovende reacties van bezoekers en zij hebben zeer genoten van de voertuigen, re-enactors en alle andere mensen die hieraan hebben bijgedragen. Daarvoor onze hartelijke dank, want zonder u was het nooit tot zo’n groot succes gekomen!

Schijndel is in 1944 twee maal bevrijd. Kort na Operatie Market Garden wisten soldaten van de 101st Airborne Division Schijndel in te nemen. Deze korte bevrijding was de voorbode voor een frontlijn die veel leed en schade aanrichtte. Uiteindelijk wist de Highland Division Schijndel weken later definitief te ontzetten.

De kinderen hebben volop genoten van de voertuigen en soldaten, menig kinderogen glinsterden en vonden het prachtig. Onder de oudere bezoekers kwamen de herinneringen van weleer weer naar boven en de verhalen gingen van mond tot mond.

Een bezoeker: “Vroeger als kind had ik de bevrijding in ’s-Hertogenbosch meegemaakt, toen kregen wij chocolade van de Engelse bevrijders. Vandaag op Hartemèrt zag ik hetzelfde voertuig (red. Dingo) als toen met de soldaten erin. Op dat moment proefde ik de smaak van chocolade in mijn mond weer van toentertijd. En dat 70 jaar later!”

Bovenstaande bewijst dat de bezoekers het allemaal zeer waarderen wat wij met zijn allen gepresteerd hebben!

Slider

Operation Market Garden (september) 2014

Operatie Market Garden 2014

Bijna zeventig jaar na dato hebben een dertigtal verenigingen, musea, stichtingen en belanghebbenden de uitdaging aangenomen om groots aandacht te schenken aan Operatie Market Garden. Deze veldslag, welke een aanvang nam op 17 september 1944, heeft zich breed een positie verworven in onze geschiedenis en literatuur.

Na het besluit voor de uitvoering van dit groots evenement is de Stichting Operatie Market Garden 2014 opgericht.

Het is deze stichting die vele partijen, belanghebbenden en vrijwilligers gemobiliseert heeft om, wellicht voor de laatste maal, aandacht te besteden aan verhalen van weleer uit eerste hand. Met de conceptnaam “stories to remember” zijn jong en oud bij elkaar gebracht met het evenement Operatie Market Garden 2014 als bindende factor.

Op uitnodiging van de stichting heeft Triple A het totale re-enactment gebeuren in kaart gebracht en een Basecamp opgericht.

Op het basecamp zijn verschillende W02 kampementen ingericht. In deze samenstelling en grootte zoals u ze hier in Veghel heeft aangetroffen, heeft u in geheel Brabant nog nooit eerder bijeen gezien! Deze basecamp was zo veel mogelijk uitgevoerd in de stijl van WO2 om een authentiek tijdsbeeld op te roepen.

Op het re-enactment kampement trof u soldaten aan in volledig authentieke kleding en voorzien van vele originele WO2 uitrusting, die onder elkaar Engels spraken en op deze wijze bijdragen aan een tijdsbeeld dat u zo realistisch als mogelijk terugbrengt in de jaren 1944-1945 op het moment dat Operation Market Garden in volle hevigheid los brak. Hier werden door de soldaten originele wapens gedragen en waren vele historisch correcte displays te zien. Een topstuk onder de displays is een geheel nagebouwde WACO Glider die u een indruk geeft hoe zo’n zweefvliegtuig in die jaren was uitgerust.

Slider

 

Bastogne Historic Walk (december) 2014

Bastogne Historic Walk 2014

Dit jaar was het 70 jaar geleden dat de Battle of the Bulge rond Bastogne plaats vond. Vanzelfsprekend dat Triple A hier ook weer aanwezig was en mee liep in de “Bastogne Historic Walk”. De 37ste Bastogne Historic Walk heeft plaats gevonden op zaterdag 13 december 2014. De route van de mars liep door de zuidelijke sector rondom Senonchamps, Villeroux en Assenois.

Net als in 2012 en 2013 vond er ook dit jaar weer een re-enactmentevent plaats tussen Recogne en Cobru. Om 13:00 uur barstte de strijd los en de Amerikaanse troepen werden al snel verdreven. Gelukkig bracht een tegenaanval uitkomst waarna de Amerikanen alsnog wisten te winnen.

Slider

Translate

Foto album
Aanbevelen
Zoeken

Generic selectors
Exacte match
Zoeken op title
Zoeken in content
Zoeken in post
Zoeken in pagina