Triple A reenactment vereniging

Shadow
Slider

Archief 2013

Leiden taptoe  (maart)2013

Leiden Taptoe (maart) 2013
Ook in 2013 heeft Triple A zijn inzet getoond bij de Leiden Taptoe.De voertuigen en hun bemanning (re-enactmentgroep Triple A) stonden tentoongesteld in de Hooglandsche kerk en op de beestenmarkt in Leiden. Het is een unicum dat er voertuigen opgesteld mogen worden in een kerk.Groot was de belangstelling van het publiek voor de voertuigen en de oude wapens zoals afgebeeld op de foto’s.Natuurlijk ontbrak het de leden niet, om deskundige uitleg en informatie over de voertuigen en de wapens te geven.

Slider

 Brielle  (mei) 2013

Brielle (mei) 2013
In de aanloop naar Bevrijdingsdag op 5-mei is het tijd voor aandacht aan deze periode van oorlog. Toch altijd weer een herinnering aan een bijzondere gebeurtenis en periode. Brielle organiseerd jaarlijks het Bevrijdingsfestival in dit thema waar vrede en vrijheid maar ook geschiedenis de boventoon voeren. Mensen in jaren-40 kleding, vele soldaten, voertuigen en andere kenmerken uit deze periode bieden een blik in het verleden. Soms in kleine details maar ook diverse enorme legervoertuigen, een optocht, veteranen en fly-by met overvliegende oorlogsvliegtuigen. Veel te zien dus en een leuke uitdaging om deze indrukken en sfeer in beeld te brengen maar vooral ook te beleven.

Bevrijdingsfestival in Brielle – kampement

Het is weer “het leger sloeg zijn tenten op vooral maar in het veld…” met legenvoertuigen, tentenkamp en vele verklede mensen. Met zo veel detail en met grote hoeveelheden is er erg veel te zien. De historische voertuigen verkeren in perfecte staat van onderhoud en de aanwezige mensen zijn soms amper van echt te onderscheiden.

Slider

 Bussum Bridgehead (mei) 2013

Bussum Bridgehead (mei) 2013
Bussum Bridgehead (mei) 2013

 Santa Fe fotoshoot  (juni) 2013

Santa Fe fotoshoot (juni) 2013
In het weekend van 14 juni 2014 stond in het bos rond het Oorlogsmuseum Overloon wederom een compleet en origineel militair tentenkamp. Er stonden honderden legervoertuigen zoals parascooters, motoren, jeeps, kleine en grote transportvoertuigen van het Britse, Canadese en Amerikaanse leger, halftracks, kleine rupsvoertuigen en tanks. Ook waren er diverse levensechte opstellingen te bezichtigen. Men kon terug in de tijd “reizen” om met eigen ogen te zien, hoe de bezetters en de bevrijders van Nederland leefden en werkten achter het front. Zelfs de catering wordt opgezet in 40-45 stijl.Vanaf de heuvels rond het openluchttheater vielen twee keer per dag geallieerde troepen de Duitse bezetters aan. Geholpen door het Nederlands verzet leveren ze strijd om Nederland te bevrijden.Triple A had hier een unieke ervaring om als model op de foto te kunnen gaan voor de Firma Artitec models.

Slider

Santa Fe weekend (juni) 2013

Santa Fe weekend (juni) 2013
Santa Fe weekend (juni) 2013

Amhurst (juli) 2013

Amhurst (juli) 2013
Amhurst (juli) 2013

LPLG (september) 2013

LPLG (september) 2013
LPLG (september) 2013

 Bastogne Historic Walk  (december) 2013

Bastogne Historic Walk (december) 2013

Slider

Translate

Foto album
Aanbevelen
Zoeken

Generic selectors
Exacte match
Zoeken op title
Zoeken in content
Zoeken in post
Zoeken in pagina